Vrijmetselaar worden

Vrijmetselaar worden

Hoe wordt u vrijmetselaar en lid van onze Loge?

U hebt gehoord van, of gelezen over de Vrijmetselarij. Misschien hebt u filmpjes bekeken en verschillende websites of open dagen bezocht en u overweegt lid te willen worden.

U meldt zich aan bij de logevoorlichter of via de website en dan start er een periode van kennismaking. We balloteren niet op inkomen, status of werk. Omdat wij denken dat de Vrijmetselarij niet een hobby is die je aan en uit zet zullen wij in de kennismaking investeren. Dit vragen wij ook van u.

Om lid te worden van onze loge dient u een vrij man te zijn van goede naam en minstens 18 jaar oud. Er zijn in Nederland ook loges waar alleen vrouwen welkom zijn en loges die gemengd zijn.

De mogelijkheid als vrij mens zelf te kiezen lid te worden van een vereniging met alleen mannen of alleen vrouwen of juist gemengd wordt door vrijmetselaren als plezierig ervaren.

Lees hieronder verder voor de procedure.

De beknopte Procedure om lid te worden van Loge Geef U Zelf.

Op uw initiatief kunt u een gesprek aanvragen met onze logevoorlichter. Dat kan bij u thuis, in het logegebouw of elders. Wanneer een kennismaking positief voor beiden verloopt, en u lid wilt worden vraagt u een aanmeldingsformulier aan bij de Logevoorlichter. Hij zal u begeleiden op uw pad als kandidaat vrijmetselaar.

Daarna organiseren wij enkele kennismakingsgesprekken tussen u en meester vrijmetselaars. Zij zullen u nader informeren over de werkzaamheden in de loge zodat u inzicht krijgt en een idee kunt vormen over wat de Vrijmetselarij voor u kan betekenen en u zult een beeld geven over wat u voor de Vrijmetselarij kan betekenen. Er worden verslagen gemaakt van de gesprekken, die vertrouwelijk worden behandeld en worden vernietigd na beƫindiging van de procedure.

Tenslotte nodigen wij u uit voor een gesprek met de Commissie van Onderzoek die u ook informeert omtrent de te volgen stappen die leiden tot uw inwijding en daarmee uw mogelijke definitieve lidmaatschap van de Orde en tegelijkertijd de loge Geef U Zelf.

Regelmatig wordt in het logegebouw een bijeenkomst voor belangstellenden georganiseerd, waar u natuurlijk van harte welkom bent. Een unieke gelegenheid om met ons kennis te maken. Voor informatie over een volgende open avond kunt u terecht op info.loge259@vrijmetselarij.nl